Over ons

Feministenland is een feministische gids van Nederland. Wij schrijven recensies van feministische en minder-feministische boeken, reflecteren op de staat van de moderne popcultuur, maken ons soms boos over politiek, en bieden een narratief van mensenlevens om zo weerstand te bieden aan een patriarchale samenleving.

Op dit blog zullen met enige regelmaat nieuwe stukken verschijnen. We richten ons op het schrijven van recensies in de breedste zin van het woord, boeken natuurlijk, maar we reflecteren ook op tv-series, films, reclames en wat we maar tegenkomen in de publieke ruimte. Deze kritiek wordt aangevuld met persoonlijke stukken, waarbij we een feministisch probleem aan de hand van onze eigen ervaring uit lichten.

Wie zijn wij

Wij zijn een groep feministen die door onze gezamenlijke liefde voor lezen steeds weer samen komen om te denken over de maatschappij en onze rol daarin. Onze bijeenkomsten zijn een plek geworden om vrij te denken en te spreken en ideeën over een ander soort maatschappij te delen. Dit gevoel van vrijheid, de kritische houding die wij hebben tegenover de maatschappij waar we deel van uit maken, willen wij graag delen met de rest van het land.

We worden geïnspireerd door een aantal grootse vrouwen, wier boeken op onze plank staan, zoals Sara Ahmed, Virginia Woolf en Audre Lorde.

Bijdragen?

Heb jij ook kritiek op de patriarchale samenleving? Een boek gelezen waar je graag een recensie over zou willen schrijven? Of wil je jouw eigen ervaring als feminist delen? Wij horen graag van je! Na een korte redactieronde kan dan je stuk op feministenland opgenomen worden. Neem contact met ons op via
Feministenland@gmail.com of Twitter via @Feministenland

Hoofdredactie door Eline Elstgeest en Larissa Schulte Nordholt @LaScNo

Met dank aan Rosanne Schot @bouqiniste en Liang de Beer @LiYangLeiden